Dünyanın İlk NFT Restoranı: Flyfish Club

Dünyaca ünlü restoranların, misafirlerini ağırlamak için aylar önceden rezervasyon listesi hazırladığını ve misafirlerinin bu listede üste çıkabilmek için çabaladığını medyada yer alan haberlerden de sık sık görüyoruz.

Birkaç ünlü mutfak konseptinin yaratıcılarından oluşan VCR Group, sadece NFT üyelik kartı olan misafirlerin ağırlanabileceği Flyfish Club’ı tanıttı.

New York’ta açılacak olan dünyanın ilk NFT restoranı Flyfish Club‘da şuan için iki tip kulüp üyeliği bulunuyor.

İlk üyelik modeli olan Flyfish ile kulüp üyeleri restoranın ana salona ve kokteyl bara erişim sağlayabiliyorken, ikinci üyelik modeli Flyfish Omakase üyeleri ise uluslararası üne sahip bir suşi ustasının ellerinden çıkan lezzetlerin sunulduğu özel bir odada yemek yiyebilecekler.

Sarı yüzgeçli orkinos balığı ile görselleştirilen Flyfish NFT'lerini satın alan 2.650 üye bulunuyorken, 7 farklı tasarıma sahip suşi ve sashimi çeşitleri ile simgelenen Flyfish Omakase NFT'sine sahip 385 kişi bulunuyor.

Ayrıca Flyfish NFT’lerine sahip kişiler, dilerlerse üyeliklerini başkalarına kiralayabiliyorlar.

Fortune'da yer alan habere göre Flyfish, bugüne kadar yaklaşık 14 Milyon Dolarlık fon topladı.

Flyfish için NFT almanın yeterli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz… Restoranın içinde hesaplar ABD doları cinsinden ödenecek.

Dijital trendleri takip eden restoran ve fast food markaları, NFT ve kripto para birimleri ile müşterilerine yeni deneyimler sunuyorlar.

YAZAN:

GÖRKEM VATAN – ESAS GAYRİMENKUL DİJİTAL PAZARLAMA YÖNETİCİSİ

Diğer Haberler